A terápiás szövetség megerősításe - Dr. Matthew Jarvinen előadásának vágott anyaga. - Strengthen the Therapeutic Alliance - Dr Matthew Jarvinen at ISTDP Hungary

A terápiás szövetség című előadás videófelvétele

Ha nem tudtál részt venni a Dr. Matthew Jarvinen USA-beli klinikai pszichológus által tartott szeptemberi workshopon, vagy átismételnéd a tanultakat, akkor most itt a lehetőség! „A terápiás szövetség megerősítése” c. workshop anyaga Feltöltöttük az ISTDP Hungary YouTube csatornájára a workshop megvágott anyagát, ami segíthet Neked […]

Ellenállás és engedelmesség, dac és passzív megfelelés

Dac és passzív együttműködés a terápiában

Amikor egy páciens egyetért a terapeutával abban, hogy érdemes lenne érzéseinek felfedezésével foglalkozni, de ennek kimondásakor nem látjuk rajta a szorongás jeleit, akkor passzív együttműködésre gyanakodhatunk.

Krónikus fájdalom beteg

Krónikus fájdalombetegek intenzív pszichodinamikus szemléletű pszichoterápiája

A krónikus fájdalom szindrómában szenvedő betegek intenzív pszichodinamikus szemléletű pszichoterápiájáról írt cikket Stoll Dániel Péter a Rehabilitációs Füzetekbe. Az Országos Gerincgyógyászati Központban dolgozó szakember számos esetpéldával jeleníti meg, milyen szemléletmóddal van jelen a krónikus fájdalommal küzdő betegek terápiájában.

Terápiás szövetség

A terápiás szövetség diagnosztizálása

Honnan látszik, ha a terápiás szövetség jól alakul? Hogyan vesszük észre, ha negatív irányba indul a terápiás folyamat? Interjú Dr. Maury Joseph klinikai szakpszichológussal a terápiás szövetség diagnosztizálásáról.